HTML

Neste Oil Rally Finland 2009

Tizenegy

2009.08.08. 00:45 :: adam_xs

Vasárnap reggel újra csak korán kelés, de rally vb-t nézünk, lelkesek vagyunk, bár már érezzük,hogy nemsokára ennek is vége, pedig de jó lenne ha még hetekig tartana...

Mindössze 4 gyors volt erre a napra a versenyzők feladata, ezek közül a 2.és a 3. (ss21 és ss22) ugyanaz, így nem volt kérdés,hogy mit választunk.

Viszonylag korán odaértünk,még be tudtunk menni a pályára kocsival, majd menekülőre parkoltunk,hogy a célceremóniára is odaérjünk,és nekiálltunk megkeresni az ideális helyet. időnk volt a rajtig mint a tenger, így én az első 3kilométert végiggyalogoltam, és meg is találtam az ideális helyet, amit 2 fa kidöntésével (köszönet az osztrákoknak mégegyszer a segítségért :) ) még ideálisabbá tettünk.

Hiába.

A hely nem volt kiszalagozva, de tudtuk mi ezt nagyon jól, és követtük az eddig jól bevált gyakorlatot, amikor jön a helikopter irány az erdő, majd mikor már jönnek a nullás autók akkor már úgysem küld el minket onnan senki. De most ez nem így volt, még a helikopter érkezése előtt el akart minket küldeni a sportbíró, majd,hogy bevonultunk az erdőbe, utánunk jött egy nem renitens, de angolul tudó nézővel,hogy elmondja,hogy ha itt maradunk akkor nem rajtol el a gyors. Ezt mi sem akartuk,így elmentünk egy szalagozott részhez, ahonnan semmit nem láttunk a pályából,de gyorsan visszaértünk volna a korábbi helyünkre. Ez sem tetszett nekik, így bevonultunk az erdőbe,hogy hátulról támadunk, de azt kell mondjam,hogy sokkal kitartóbbak voltak mint mi, ráadásul ahol kijöttünk az erdőből az valami magánerdőféle volt, úgyhogy az ott lakók is vártak minket nem nagy vendégszeretettel. Itt világossá vált,hogy új hely után kell néznünk. Szerencsére ahogy a hét korábbi részében most is volt mindenkinél rádió, így gyors információcsere után megiramodtunk arra a helyre,ahol a csapatunk másik fele kívánta nézni a szakaszt.

hosszú kereszten fordulós bal2,ami el is dob, rajta 50,és ugrik, és rajta 50 bal2.

Jól hangzik, de nem nagyon van honnan nézni. Belső íven nem sokat látsz, külső íven meg nem nagyon lehet állni ugyebár... Leszámítva 2 nagy követ, az egyiket Dia és Roland már régesrég elfoglalta,

a másikon(ott igazából 2 kő volt, az egyik egy jó magas a másik csak nagy) meg egy finn srác ácsorgott,akit gyorsan meggyőztem,hogy ott ketten is elférünk, megnéztem,hogy mit fogunk látni, semmit. Remek, ez a lilás virágú kb.másfél méter magas gaz állta a kilátásunk útját,úgyhogy gyors gazolás, cirka 30négyzetméteren, és máris hibátlan lett a helyzet (ami később romlott, mert a később arra tévedő fotósok azt hitték,hogy nekik lett kigazolva az a terület, de őket szerencsére sikerült elkergetni onnan)

Jött a helikopter, mi addig be az erdőbe, aztán jött a mezőny először sorban, megszokott módon, Hirvonen elmebeteg, keresztben repül aztán repül még egy nagyot, Sordo a jobb első kerékre érkezik és gázelvétel nélkül halad tovább, Henning Solberg ismét hátsó kerekeken landol, majd mire végigmegy a mezőny újra jön a helikopter, majd a nullás autók. Majd mondja a finn srác mellettem,hogy késik a rajt, mert sok a néző a szakaszon, és ami nagyobb baj,hogy nem jó helyen állnak. Azt hittük,hogy velünk van a baj,mert mi is ugye bőven szalagon belül álltunk, de aztán kiderült,hogy a baj néhány kanyarral arrébb van. Pár perccel később megszületett a megoldás, az első 10autó fordított sorrendben rajtol, és ha gond van akkor kiveszik a szakaszt(az infók a rallyrádióból, ill.az azt tolmácsoló finnektől). Így elsőként al-Qassimi, majd sorban a többiek,mivel szerencsére nem volt ok a gyorsasági kivételére, legalábbis eddig nem, eljött az eleje,Ogier, Rantanen Latvala, Sordo, Loeb,Hirvonen még brutálisabban mint az előző alkalommal, látszott,hogy mindannyian nagyon sietnek, majd még vagy 10autó tudott eljönni, köztük Hänninen a skodával. És akkor csak etap lett a gyors, Rautenbach elesett (egyébként ő indult másodikként) valószínűleg először azt gondolták,hogy nem fog kelleni mentő, aztán mégis kellett. Miután már több mint 15-e állt a szakasz elindultunk a kocsihoz, de így legalább kényelmesen beértünk a célhoz Jyväskylä-ba...

folytatás következik

Szólj hozzá!

Címkék: 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertorally.blog.hu/api/trackback/id/tr811295882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása