HTML

Neste Oil Rally Finland 2009

Tizenhárom

2009.08.12. 00:00 :: adam_xs

Tizenhárom, nem hagyom ki ezt a számot, pedig sok helyen ezt teszik, ugye autósport versenyeken sem osztanak ki tizenhármas számot, és van olyan épület ahol nincs 13-as emelet. Baromság. 13-as a mezszámom a kosárcsapatban, de ez nagyon nem vág ide.

Ott hagytam abba,hogy eljöttünk a 22-es gyorsról,és bementünk Jyväskylä-ba a célba, ugyanis mi (Tomi meg én) nem láttunk még ilyet,legalábbis vébén nem. Fél kettő felé értünk a helyszínre, úgyhogy volt még időnk néhány hűtőmágnest vásárolni :)

Óriási tömeg gyűlt össze a pódium körül,de nagy hibájukra elég szellősen álltak ahhoz,hogy a harmadik sorig előrejuthassunk. Felvezetésként a kivetítőn megmutatták nekünk Räikkönen bukásának felvételét belülről és kívülről, majd pontban kettő órakor jöhettek a célbaérkezők, illetve a pontszerzők, a nyolcadiktól visszafelé. Ekkor már Laci nyakából fotózhattam a tömeg fölött :)

Közben még az első autó megérkezése előtt a kedves-aranyos greenpeace-esek tiltakoztak a verseny és a fő támogató Neste Oil ellen. Elég komoly nem tetszést váltott ki az ottlévőkből, mondanom sem kell nem meglepő módon... Nem is értem,hogy mit gondolt ez a szervezet,hogy majd az autósport szerető egybegyűltek rájönnek,hogy ez igazából milyen csúnya,rossz dolog, és tüntetőleg hazamennek?!?

Ez valószínűleg sosem derül ki, de ehelyett megérkezett Elaine Katie, vagyis Matthew Wilson Stobart Fordja (ugye a Stobart, a szállítmányozócég, az összes kamionjának lány nevet ad, és tavaly óta a versenyautóik is női nevekkel száguldanak)

majd következett Ketomaa, Ogier, Rantanen, Sordo...

Majd a három dobogós, akik a pódiumon áthaladás után felmásztak a pódium feletti pódiumra, ahol egy dobogó került kialakításra. Itt vehették át a serlegeket (amik jelen esetben tálcaféleségek voltak), illetve itt került sor a pezsgőzésre is.

Szólj hozzá!

Címkék: 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertorally.blog.hu/api/trackback/id/tr861304069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása