HTML

Neste Oil Rally Finland 2009

Négy

2009.08.05. 23:52 :: adam_xs

Még Eger rally alkalmával vetődött fel,hogy el kéne menni Finnországba, rally vb-t nézni, amit már tavaly is szerettünk volna megejteni,de végül nem jött össze, mert vmi esküvő téma közbelépett.

De idén végre nem jött közbe semmi,úgyhogy július 27-én éjfélkor elindultunk Vácszentlászlóról 4-en (Szilvi, Laci, Tomi, és jómagam),hogy Gyöngyös magasságában újabb 4 emberrel (Éva(netrally), Dia, Roland(lepoldsportvideo), Laci(netrally)) bővülve nekiálljunk, vagyis üljünk a nagy útnak.

A kilométeróra 183.304-et mutatott, a hőmérő 18fokot, a kombi Mondeo csomagtere tele kajával a tetőboxban a ruhák miegyebek, igyekeztünk nem a véletlenre bízni.
Encsnél tankolás, és viszlát Magyarország. Magyar zászló otthon maradt, a tescoban ilyet nem árulnak, és végül az encsi községházáról sem loptuk le... Szlovákiában LADA nevű falu, majd visszafelé elhozzuk a táblát(amit szintén nem tettünk meg)

Lengyelország hosszabb mint bármi a világon, és pont nulla kilométer autópálya van arra amerre mentünk, és ők fognak foci eb-t rendezni. vicc.

Litvániában egy kis eső majd hajnalban megérkeztünk hulla fáradtan Tallinba a kikötőhöz, majd kompra várás címén mindenki aludt egy nagyot a kocsiban.

Bazinagy komp, M/S Superstar

 2 órás út a színházteremnek beillő részében a hajónak, én részemről a 2 doboz cider (2 féle volt, ki kellett őket próbálni,hogy melyikből vigyek haza egy egész kartonnal. a fizz mellett döntöttem később, és a karton is hazajött.)megvásárlása után az alvás mellett döntöttem,így nem tudom,hogy a többiek mit tettek ez idő alatt.

Kikötés után a hajó technikai részleteit nézegettük,majd leengedték az emeletünket, és így el tudtuk hagyni a hajót. Helsinkin át irány Jyväskylä. Útközben megpillantottuk az első csapágygolyós utakat, majd a városba beérve az első amit megpillantottunk egy Fordos szervizbusz.

kezdtünk verseny szagot érezni. Irány a sajtóiroda, akkreditációk, és rally passok megvásárlása, media matricák fel a kocsikra, aztán irány a pénteki gyorsok (ekkor szerda délután volt).

Végigjártuk a gyorsokat, és szerelmesek lettünk az országba, pedig még egy szines gyorskocsit sem láttunk

és végül AZ ugrató, aminél aztán láttunk jobbat a versenyen, de ezt később.

 

Pályabejárás után irány a szállás, Äänekoski, faház, a kemping szélén tó, ha már ott van, akkor meg is fürdünk benne, aztán pihenés,mert mindenki hulla, és reggel 6-kor ébresztő, irány a shake down.

hamarosan folytatom

Szólj hozzá!

Címkék: 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://ezertorally.blog.hu/api/trackback/id/tr561291725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása